5-th Open Judo Tournament – Panagyurishte 2021

Скъпи приятели на джудото,

С гордост мога да кажа, че петото издание на турнира, организиран от клуб „Топалов“ в Панагюрище, е най-успешният до момента, Също така, турнира приключи и с два новорегистрирани за нас рекорда! За това състезание, дойдоха 950 деца от 12 различни държави, което не се е случвало до този момент! При първият турнир от поредицата Judo Tournament – Panagyurishte – 2016 година, присъстваха 400 деца. Другият наш рекорд е сериозеният интерес към лагера след турнира – над 350 деца от 6 държави (Украйна, Русия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, България) всички те, се подготвяха заедно и обменяха опит през последвалите 3 лагерни дни, което също не се бе случвало до този момент.

Щастлив съм, че за изминалите 5 години, успяхме да наложим турнира като един от най-популярните в страната, а вече и в Европа! За класата на това състезанието говори и фактът, че клубове избраха Панагюрище, вместо да посетят други турнири. Също така, за децата бе истински празник да се докоснат до своите идоли в джудото. Благодарим на нашите олимпийци Ивелина Илиева, Ивайло Иванов и Янсилав Герчев, които успяха да зарадват децата с присъствието си в залата. Пожелаваме им успехи на олимпиадата в Токио!

Този турнир съществува най-вече поради помощта на всички приятели на клуб „Топалов“, не на последно място и сърцатите родители на нашите малки възпитаници, за което им изказваме сърдечни благодарности! След като се справихме така успешно в тази трудна година след пандемията, вярвам че следващата ще бъде още по-успешна!

Благодария на всички, които отделиха време и ресурси за провеждането на този уникален турнир!

Костадин Топалов, председател и старши треньор на клуб „Топалов“